Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Mese-Élményworkshop

Utolsó módosítás: 2020. január 08.

Az Eszterházy Károly Egyetem, Jászberényi Campusa minden félévben szakmai előadásokkal és tartalmas, a modern oktatási trendeket követő továbbképzésekkel várja a térség pedagógusait. Idén ősszel a mesék kerültek középpontba.

Dr. Varró Bernadett köszöntőjében felidézte a Magyar Tudomány Ünnepének kialakulását és ismertette a programsorozat céljait.

A mese szerepét is bemutató köszöntő után a mese varázsát élőszavas mesén keresztül élhettük át Pintér Nikolett és Lengyel Liliána III. évfolyamos óvodapedagógus hallgatók közvetítésében.

Dr. habil K. Nagy Emese Élménypedagógia, élménysuli című előadásában az élménypedagógia megvalósulásának részleteit hallhattuk, a bemutatott példák az élményszerű tanulás, tanítás fontosságára mutattak rá.

A Jászsági Népmesepont egyik megvalósítója, Boda Lászlóné Kovács Judit élvezetes mesemondása nagy tetszést aratott.

Dr. Sinka Annamária a kortárs mesék világába kalauzolta el a hallgatóságot, és olyan modern megoldásokat mutatott, melyek a mesék pedagógiai felhasználását segíthetik elő.

A következő két idősávban többféle workshop közül választhattak a résztvevők, melyek között volt, ami a mesék attitűdformáló szerepét vizsgálta (dr. Furcsa Laura), a gyermeknevelési dilemmák megoldását (Kisné dr. Bernhardt Renáta) vagy a szimbólumok feldolgozásának lehetőségeit kutatta (Bús Éva és Kovács-Bogya Tünde). A második idősávban online videók felhasználására (dr. Szaszkó Rita) vagy a mesék angol óraira feldolgozására (Stefán Ildikó) kaphattak ötleteket, illetve megismerkedhettek felnőtteknek szóló mesékkel is (Dr. Harkai Nóra).

Írta: Dr. Sinka Annamária
Fotók: Dr. Sinka Annamária, Járvás Róbert


< Vissza