Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

ISMERD MEG A JÁSZBERÉNYI CAMPUST!

Utolsó módosítás: 2019. január 04.

Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod? Olvasd el ismertetőnket és megtudhatod, mit kínálnak számodra!

A Jászberényi Campus főépülete a városközponthoz közel található a kollégium szomszédságában, könnyen megközelíthető mind a vasútállomás, mind a buszpályaudvar felől. Az épületet sportpályák, jégpálya és csodálatos arborétum övezi.

A Jászberényi Campuson tanító, óvodapedagógus, csecsemő-és kisgyermeknevelő, közösségszervezés alapszakokra, programtervező informatikus felsőoktatási szakképzésre (nappali-és levelező tagozaton), gyógypedagógia képzésre (levelező tagozaton), valamint szociálpedagógia mesterképzésre (levelező tagozaton) várjuk a jelentkezőket.

A campus kulturális tevékenysége szorosan kapcsolódik a város színes, értékmegőrző programjaihoz műveltségi és várostörténeti vetélkedők szervezésével, hangversenyek és egyéb kulturális programok kínálatával. A campus impozáns látványt nyújtó épülete neoklasszicista stílusban épült 1930-ban.

Közvetlen szomszédságában található a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium, ahol a tanító szakos hallgatók gyakorlata zajlik. Az óvodapedagógus hallgatók a színvonalas modern építésű Központi Óvodában, míg a csecsemő-és kisgyermeknevelő szakos hallgatók az Önkormányzati Bölcsődében töltik gyakorlatukat, mely hamarosan új épületbe költözik.

A Zirzen Janka kollégium a főépület mellett, kedvezményes áron, igényes környezetben, 2-3 fős szobákban várja a hallgatókat. Edzőterem, tornaterem, jól felszerelt konyha található az épületben.

A campuson élénk a hallgatói élet. A Hallgatói Önkormányzat minden évben megrendezi a Gólyabált, ahol színvonalas műsort adnak elő a hallgatók. Havi rendszerességgel kínálnak programokat a hallgatóknak, ilyen például a sportnap, a közös mozilátogatás, a félévzáró és a farsangi összejövetelek, a karitatív tevékenységek.

 

A hallgatók egy-egy tanévben több helyre is tesznek tanulmányi kirándulásokat: Waldorf és Rogers iskolába, tanodába, nevelőintézetbe, a Jászberényi Állatkertbe, a Visontai Hőerőműbe, a Mátrába.

A campuson jól felszerelt könyvtár található, a pedagógiai művek hatalmas tárháza, számos szakirodalom és egyéb olvasmány, folyóirat. Folyamatosak a Nyitott Könyvtár rendezvénysorozat előadásai, a campus minden évben bekapcsolódik a Kutatók Éjszakája programsorozatba is. A hallgatók a földszinti büfében kellemesen beszélgethetnek egy kávé és süti mellett, ebédszünetben pedig várja őket az étterem gazdag kínálata.

Látogass el a Jászberényi Campus nyílt napjára január 23-án! Nyílt napjainkról bővebben itt olvashatsz!

Korábbi cikkeinkben már megismerhetted a Gyöngyösi Károly Róbert Campust és az Egri Campust, hamarosan pedig a Sárospataki Campust is bemutatjuk!

Csatlakozz a campus és az egyetem hivatalos közösségi oldalaihoz!


< Vissza